Ροξάκια Νηστίσιμα

ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  Εύκολα στην παρασκευή και κατάλληλα για περιόδους νηστείας ή για όσους αποφεύγουν τα ζωικά λιπαρά.

ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Εύκολα στην παρασκευή και κατάλληλα για περιόδους νηστείας ή για όσους αποφεύγουν τα ζωικά λιπαρά. 


Υλικά

Για τη ζύμη
  • 100 ml χλιαρό νερό 
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού 
  • 200 ml ηλιέλαιο 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 7 γρ ξηρή μαγιά 
  • 350-400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 3 κ.γ. κακάο 
  • 6 κ.γ. καρύδια τριμμένα 

Για το σιρόπι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη 
  • 3 κούπες νερό 
  • 1 ξυλάκι κανέλας 
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι 
  • 1 κ.σ. μέλι 


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
  3. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, την κανέλα και το αλεύρι, λίγο-λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη. 
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη.
  6. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και τα τριμμένα καρύδια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  7. Ανοίγουμε τα δύο μέρη της ζύμης σε μακρόστενες λωρίδες. 
  8. Στις λωρίδες βάζουμε τη γέμιση με το κακάο και τα καρύδια. 
  9. Τυλίγουμε τις λωρίδες σε ρολό και κόβουμε σε μικρά ίσα μέρη. 
  10. Ψήνουμε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 
  11. Αφήνουμε τα ροξάκια να κρυώσουν. 
  12. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τον χυμό πορτοκαλιού για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
  13. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω από τα κρύα ροξάκια και αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget