ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
Υλικά (για 6 μπολάκια)
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή arborio
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 ξυλάκι κανέλας ( Κεϋλάνης)
- 1 σταγόνα μαστίχα ή ένα δάκρυ μικρό σε σκόνη
- 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- κανέλα για πασπάλισμα ( πάντα Κεϋλάνης )
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
- Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε την λεμονόφλουδα και ρίχνουμε το ρύζι πολύ καλά πλυμένο.
- Το σιγοψήνουμε για 15' περίπου μέχρι να ''σκάσει'' το ρύζι.
- Από το γάλα κρατάμε 1/4 της κούπας περίπου, ρίχνουμε το κορν-φλάουρ και το κρατάμε στην άκρη.
- Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε στο ρύζι μαζί με την ζάχαρη και ξυλάκι της κανέλας και την μαστίχα.
- Σιγοβράζουμε για 20-30'.
- Στο τέλος ανακατεύουμε το γάλα που κρατήσαμε με το κορν-φλάουρ και το προσθέτουμε.
- Βράζουμε για 5' ακόμη και σερβίρουμε στα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!