Ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ


Υλικά (για 6 μπολάκια)

  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή arborio
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας ( Κεϋλάνης)
  • 1 σταγόνα μαστίχα ή ένα δάκρυ μικρό σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • κανέλα για πασπάλισμα ( πάντα Κεϋλάνης )


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
  2. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε την λεμονόφλουδα και ρίχνουμε το ρύζι πολύ καλά πλυμένο.
  3. Το σιγοψήνουμε για 15' περίπου μέχρι να ''σκάσει'' το ρύζι.
  4. Από το γάλα κρατάμε 1/4 της κούπας περίπου, ρίχνουμε το κορν-φλάουρ και το κρατάμε στην άκρη.
  5. Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε στο ρύζι μαζί με την ζάχαρη και ξυλάκι της κανέλας και την μαστίχα.
  6. Σιγοβράζουμε για 20-30'.
  7. Στο τέλος ανακατεύουμε το γάλα που κρατήσαμε με το κορν-φλάουρ και το προσθέτουμε.
  8. Βράζουμε για 5' ακόμη και σερβίρουμε στα μπολ.
  9. Πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα.


Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget