Σαμπλεδάκια Νηστίσιμα

Φτιάξτε αυτά τα σαμπλεδάκια και μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας, συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι σας.

ΣΑΜΠΛΕΔΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Φτιάξτε αυτά τα σαμπλεδάκια και μοιραστείτε τα με την οικογένεια και τους φίλους σας, συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι σας.


Υλικά:

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 πρέζα σόδα (στη μύτη του κουταλιού) 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3 ποτήρια, ανάλογα με τη σύσταση της ζύμης) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα μέχρι να διαλυθεί καλά. 
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. 
  4. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σταδιακά στο μπολ, ανακατεύοντας απαλά. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ, αφήνουμε τη ζύμη λίγο πιο μαλακή. Αν πλάσουμε με το χέρι, την κάνουμε λίγο πιο σφιχτή. 
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπισκότα ή κουλουράκια, ή τη βάζουμε σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρές ποσότητες ζύμης στο ταψί. 
  7. Τοποθετούμε τα σαμπλεδάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. 
  9. Αφήνουμε τα σαμπλεδάκια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.


Δημιουργός συνταγής: Vaso Gravani 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget