ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!
Μία υγιεινή, απλή και γρήγορη συνταγή για Σαρδέλες ψημένες στο φούρνο αλλά τόσο νόστιμη χάρη στα αρωματικά βότανα και το φρέσκο λεμονάκι!!
Υλικά
- 700 γρ. σαρδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Σκόρδο σκόνη
- Λίγο μπούκοβο
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- φρέσκο λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια και τα εντόσθια, και τις πλένουμε πολύ καλά μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό.
- Τις βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι και τις αλατίζουμε.
- Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή κυκλικά σε ένα στρογγυλό ταψάκι, στρώνουμε τις σαρδέλες προσέχοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδο, μπούκοβο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
- Τοποθετούμε μερικές ροδέλες φρέσκου λεμονιού από πάνω.
- Ραντίζουμε τις σαρδέλες με ελαιόλαδο και βρέχουμε με λίγο νεράκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να είναι οι σαρδέλες ψημένες και ζουμερές.
Απολαύστε τις σαρδέλες ζεστές με φρέσκο ψωμί και μια μεγάλη σαλάτα!
Καλή σας όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!