ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ Ή ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Ή ΛΟΥΚΟΥΜΙ
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 ποτήρια σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
- 250 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- Λουκούμια ή μαρμελάδα και καρύδια (προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- ροδόνερο (προαιρετικά)
- λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη ρετσίνα ή την μπύρα να ανακατευτούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα στη γέμιση την ανακατεύουμε μαζί με την καρυδόψιχα.
- Αν χρησιμοποιήσουμε λουκούμια τα πατάμε με τα χέρια μας και τραβάμε ώστε να πλατύνουν.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας και το πλάθουμε.
- Βάζουμε μέσα ένα κουτάλι γέμιση ή 1 λουκούμι μαζί με λίγη καρυδόψιχα και κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
- Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα σκαλτσούνια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Για επιπλέον γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
ΠΗΓΗ: Μαμαδιστικες συνταγες της Αργυρως Π
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!