Σκαλτσούνια ή Μεθυσμένα γεμιστά με Μαρμελάδα ή Λουκούμι



ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ Ή ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Ή ΛΟΥΚΟΥΜΙ


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 ποτήρια σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
  • 250 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • Λουκούμια ή μαρμελάδα και καρύδια (προαιρετικά)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ροδόνερο (προαιρετικά)
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη ρετσίνα ή την μπύρα να ανακατευτούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα στη γέμιση την ανακατεύουμε μαζί με την καρυδόψιχα.
  5. Αν χρησιμοποιήσουμε λουκούμια τα πατάμε με τα χέρια μας και τραβάμε ώστε να πλατύνουν.
  6. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας και το πλάθουμε.
  7. Βάζουμε μέσα ένα κουτάλι γέμιση ή 1 λουκούμι μαζί με λίγη καρυδόψιχα και κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
  8. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάζουμε τα σκαλτσούνια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  10. Για επιπλέον γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.


ΠΗΓΗ: Μαμαδιστικες συνταγες της Αργυρως Π

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget