Σοκολατάκια με διπλή Σοκολάτα και Φιστίκια Αιγίνης

Σοκολατάκια με Φιστίκι Αιγίνης και Διπλή Σοκολάτα

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ


Με λίγα υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα προσφέρουμε σε όμορφα χαρτάκια ή ως δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα. 
Η σοκολάτα κουβερτούρα και η λευκή σοκολάτα συνδυάζονται τέλεια, ενώ τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης δίνουν μια ξεχωριστή γεύση και υφή.


Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα (τριμμένα στο multi, π.χ. πτι μπερ Παπαδόπουλου)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για επικάλυψη:
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Για γαρνιτούρα:
  • Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καίει, χωρίς όμως να βράσει.
  2. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. 
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  4. Ρίχνουμε λίγο λίγο το τριμμένο μπισκότο μέσα στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. 
  5. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε μπισκότο και να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Δεν θα χρειαστεί όλη η ποσότητα του μπισκότου, προσθέτουμε μόνο όσο χρειάζεται.
  6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε σε μικρά, στενόμακρα σοκολατάκια.
  7. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
  8. Βουτάμε τα σοκολατάκια μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  9. Πασπαλίζουμε αμέσως με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, πριν η λευκή σοκολάτα στερεοποιηθεί.
  10. Τοποθετούμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη για λίγα λεπτά για να σφίξουν και στη συνέχεια τα διατηρούμε στο ψυγείο.


Δημιουργός συνταγής: Βάγια Τσιρούδη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget