ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
Με λίγα υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα προσφέρουμε σε όμορφα χαρτάκια ή ως δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.
Η σοκολάτα κουβερτούρα και η λευκή σοκολάτα συνδυάζονται τέλεια, ενώ τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης δίνουν μια ξεχωριστή γεύση και υφή.
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα (τριμμένα στο multi, π.χ. πτι μπερ Παπαδόπουλου)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για επικάλυψη:
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
Για γαρνιτούρα:
- Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καίει, χωρίς όμως να βράσει.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το τριμμένο μπισκότο μέσα στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε μπισκότο και να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Δεν θα χρειαστεί όλη η ποσότητα του μπισκότου, προσθέτουμε μόνο όσο χρειάζεται.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε σε μικρά, στενόμακρα σοκολατάκια.
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Βουτάμε τα σοκολατάκια μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε αμέσως με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, πριν η λευκή σοκολάτα στερεοποιηθεί.
- Τοποθετούμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη για λίγα λεπτά για να σφίξουν και στη συνέχεια τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Βάγια Τσιρούδη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!