ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Το σπετζοφάι είναι ένα παραδοσιακό και απολαυστικό φαγητό που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του χωριάτικου λουκάνικου με τις γλυκές πιπεριές και την ντομάτα. Μελωμένο και πεντανόστιμο, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να συνοδεύσει το κρασί ή την μπύρα σας.
Υλικά
- 3 - 4 χωριάτικα λουκάνικα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά, ψήνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και τη μελιτζάνα και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και το σφηνάκι κόκκινο κρασί και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν τα λαχανικά.
- Τέλος, προσθέτουμε τα ψημένα λουκάνικα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με τα λαχανικά για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τις γεύσεις της σάλτσας.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!