ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Αυτές οι δροσερές και γευστικές γρανίτες καρπούζι είναι ιδανικές για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Εύκολες στην παρασκευή, προσφέρουν μια υπέροχη γλυκιά απόλαυση για όλη την οικογένεια.
Μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε φρούτο επιθυμείτε.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω
Υλικά (για περίπου 15 κομμάτια)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 500 γρ. καρπούζι, περασμένο στο μπλέντερ
- Μια γερή πρέζα αλάτι
- Χυμό από δύο λεμόνια
- 2 φλούδες λεμονιού
- Μια σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με τις φλούδες λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το καρπούζι, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε πλαστικά ποτηράκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
- Βγάζουμε τις γρανίτες από την κατάψυξη και τις απολαμβάνουμε.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω
Ακολουθήστε μας στο Google News!