Σταφιδόψωμα αφράτα (Μη νηστίσιμα)

Αφράτα και εύκολα σταφιδόψωμα

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΑΦΡΑΤΑ (ΜΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)


Αυτά τα Σταφιδόψωμα είναι εύκολα, αφράτα και δεν χρειάζονται μίξερ για την παρασκευή τους!


Υλικά:

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  • 270 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις μαύρες σταφίδες για 30′ σε κρύο νερό.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, 1 αυγό, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε για 5′ με το χέρι.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και ζυμώνουμε.
  6. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε μπαλάκια 100 γρ. το καθένα.
  7. Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 30').
  8. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20'.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget