ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΑΦΡΑΤΑ (ΜΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
Αυτά τα Σταφιδόψωμα είναι εύκολα, αφράτα και δεν χρειάζονται μίξερ για την παρασκευή τους!
Υλικά:
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 270 γρ. ηλιέλαιο
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 αυγό
- 5 γρ. μαχλέπι
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μαύρες σταφίδες
- 1 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις μαύρες σταφίδες για 30′ σε κρύο νερό.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, 1 αυγό, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε για 5′ με το χέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και ζυμώνουμε.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε μπαλάκια 100 γρ. το καθένα.
- Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 30').
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20'.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!