Σταφιδόψωμα

Αυτά τα σταφιδόψωμα είναι ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Με τα αρώματα των μπαχαρικών και τη γλύκα των σταφίδων, θα ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά επιθυμία.

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ

Αυτά τα σταφιδόψωμα είναι ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Με τα αρώματα των μπαχαρικών και τη γλύκα των σταφίδων, θα ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά επιθυμία.


Υλικά

  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 1 κούπα του νες ζάχαρη
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι
  • 2 κούπες χλιαρό νερό, περίπου
  • 1 κούπα μαύρες σταφίδες


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό με μια πρέζα ζάχαρη και την αφήνουμε να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες για περίπου 15 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  6. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για περίπου 30 λεπτά.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  10. Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απολαύσουμε.


ΠΗΓΗ: αναστ γεω

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget