ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
Αυτά τα σταφιδόψωμα είναι ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Με τα αρώματα των μπαχαρικών και τη γλύκα των σταφίδων, θα ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά επιθυμία.
Υλικά
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- 1 κούπα του νες ζάχαρη
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
- 2 κούπες χλιαρό νερό, περίπου
- 1 κούπα μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό με μια πρέζα ζάχαρη και την αφήνουμε να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!