Στραπατσάδα ή Καγιανάς με Ντοματίνια, Φέτα και Πιπεριές Φλωρίνης

Αυτός ο διαφορετικός τρόπος της στραπατσάδας θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση στο παραδοσιακό αυτό πιάτο.

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ Ή ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Αυτός ο διαφορετικός τρόπος της στραπατσάδας θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση στο παραδοσιακό αυτό πιάτο.


Υλικά

  • 1 κιλό ντοματίνια ή ντομάτες για σαλάτα (ή και τα δύο μαζί)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (ψημένες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μούλτι)
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
  • Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια στον τρίφτη και στραγγίζουμε για να αφαιρέσουμε τα περισσότερα υγρά (αφήνουμε κάποια ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση).
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
  4. Προσθέτουμε τις ψημένες και πολτοποιημένες πιπεριές Φλωρίνης.
  5. Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αλάτι.
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε τη φέτα σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  9. Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και τον μαϊντανό.
  10. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
  11. Αν θέλουμε να δώσουμε μια πικάντικη νότα, προσθέτουμε καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.

Αυτός ο διαφορετικός τρόπος της στραπατσάδας θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση στο παραδοσιακό αυτό πιάτο.

ΠΗΓΗ: Stavros Tsalampounis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget