ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ Ή ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Αυτός ο διαφορετικός τρόπος της στραπατσάδας θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση στο παραδοσιακό αυτό πιάτο.
Υλικά
- 1 κιλό ντοματίνια ή ντομάτες για σαλάτα (ή και τα δύο μαζί)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές Φλωρίνης (ψημένες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μούλτι)
- Λίγο ξύδι
- Αλάτι
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
- Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια στον τρίφτη και στραγγίζουμε για να αφαιρέσουμε τα περισσότερα υγρά (αφήνουμε κάποια ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση).
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
- Προσθέτουμε τις ψημένες και πολτοποιημένες πιπεριές Φλωρίνης.
- Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αλάτι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τη φέτα σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και τον μαϊντανό.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αν θέλουμε να δώσουμε μια πικάντικη νότα, προσθέτουμε καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο.
ΠΗΓΗ: Stavros Tsalampounis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!