ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΑΣΟ
Αυτό το εύκολο στρούντελ είναι τέλειο για να το απολαύσετε ως επιδόρπιο ή και συνοδευτικό στον καφέ σας!
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 3-4 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 3-4 κ.σ. σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3-4 κ.σ. ψημένα ψίχουλα ψωμιού
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
Για το γλάσο
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι.
- ελάχιστο νεράκι
Εκτέλεση:
- Σε έναν πολυκόφτη, ψιχουλιάζουμε μία μεγάλη φέτα ψωμί.
- Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, σαν παξιμάδι.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε, αφήνοντάς το πάνω στο χαρτί ψησίματος, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να το μεταφέρουμε μετά στο ταψί..
- Σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με τα ψημένα ψίχουλα ψωμιού.
- Έχοντας τη φαρδιά πλευρά της σφολιάτας μπροστά μας, τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο της σφολιάτας.
- Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες της σφολιάτας και διπλώνουμε, κλείνοντας καλά και τις άκρες για να μη βγει η γέμιση.
- Με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, μεταφέρουμε το στρούντελ σε ταψί και το αναποδογυρίζουμε ώστε οι ραφές να είναι από κάτω.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια του στρούντελ κάθε 2-3 πόντους.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
- Για το γλάσο, σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το κονιάκ ή ρούμι.
- Προσθέτουμε λίγο νερό για να φέρουμε το γλάσο στη σωστή πυκνότητα (όχι πολύ αραιό, αλλά ούτε και πολύ πηχτό).
- Όταν κρυώσει το στρούντελ, το γαρνίρουμε με το γλάσο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να το ρίξουμε ομοιόμορφα από πάνω.