Στρούντελ εύκολο με Πράσινα Μήλα, Καρύδια και Σταφίδες και νόστιμο Γλάσο

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΑΣΟ

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΑΣΟ


Αυτό το εύκολο στρούντελ είναι τέλειο για να το απολαύσετε ως επιδόρπιο ή και συνοδευτικό στον καφέ σας! 


Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3-4 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 3-4 κ.σ. σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3-4 κ.σ. ψημένα ψίχουλα ψωμιού
  • 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη

Για το γλάσο
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι.
  • ελάχιστο νεράκι

Εκτέλεση:

  1. Σε έναν πολυκόφτη, ψιχουλιάζουμε μία μεγάλη φέτα ψωμί.
  2. Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, σαν παξιμάδι.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε, αφήνοντάς το πάνω στο χαρτί ψησίματος, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να το μεταφέρουμε μετά στο ταψί..
  5. Σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με τα ψημένα ψίχουλα ψωμιού.
  6. Έχοντας τη φαρδιά πλευρά της σφολιάτας μπροστά μας, τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο της σφολιάτας.
  7. Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες της σφολιάτας και διπλώνουμε, κλείνοντας καλά και τις άκρες για να μη βγει η γέμιση.
  8. Με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, μεταφέρουμε το στρούντελ σε ταψί και το αναποδογυρίζουμε ώστε οι ραφές να είναι από κάτω.
  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια του στρούντελ κάθε 2-3 πόντους.
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
  12. Για το γλάσο, σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το κονιάκ ή ρούμι.
  13. Προσθέτουμε λίγο νερό για να φέρουμε το γλάσο στη σωστή πυκνότητα (όχι πολύ αραιό, αλλά ούτε και πολύ πηχτό).
  14. Όταν κρυώσει το στρούντελ, το γαρνίρουμε με το γλάσο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να το ρίξουμε ομοιόμορφα από πάνω.

Καλή επιτυχία!

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΑΣΟ

Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget