Σουφλέ Τυριών με Πένες

Θεϊκό και Απολαυστικό Σουφλέ Τυριών με Πένες

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΕΝΕΣ


Αυτό το σουφλέ τυριών με πένες είναι μια γευστική απόλαυση που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας.

 

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. γαλοπούλα ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο για το πυρέξ

Για την μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Για την επικάλυψη:
  • 50 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.
  3. Προσθέτουμε στις πένες τη φέτα, το γκούντα, τη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα και την πιπεριά.
  4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
  5. Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενωθούν και να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
  8. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ. 
  10. Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις πένες στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  11. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά (γκούντα και μοτσαρέλα).
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
 Απολαύστε το ζεστό και λιωμένο!!

Θεϊκό και Απολαυστικό Σουφλέ Τυριών με Πένες

ΠΗΓΗ: Rena Babatsi

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget