ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
Αυτό το σουφλέ τυριών με πένες είναι μια γευστική απόλαυση που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. γαλοπούλα ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο για το πυρέξ
Για την μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη:
- 50 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.
- Προσθέτουμε στις πένες τη φέτα, το γκούντα, τη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα και την πιπεριά.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
- Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενωθούν και να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ.
- Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις πένες στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά (γκούντα και μοτσαρέλα).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
ΠΗΓΗ: Rena Babatsi
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!