Σύκο Ρετσέλι γλυκό του κουταλιού

Υπέροχο και πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού Σύκο Ρετσέλι

ΣΥΚΟ ΡΕΤΣΕΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υπέροχο και πεντανόστιμο σύκο ρετσέλι. 
Ένα παραδοσιακό γλυκό που θα λατρέψετε!


Υλικά

1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό σύκα
1 κούπα του νες καφέ νερό
2 βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα σύκα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, εναλλάξ σε στρώσεις με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για μισή ώρα.
  3. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για μια νύχτα. 
  4. Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
  5. Στο τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. 
  6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 

Απολαύστε το γλυκο πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή απλά σκέτο!


ΠΗΓΗ: αναστ γεω

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget