ΣΥΚΟ ΡΕΤΣΕΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υπέροχο και πεντανόστιμο σύκο ρετσέλι.
Ένα παραδοσιακό γλυκό που θα λατρέψετε!
Απολαύστε το γλυκο πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή απλά σκέτο!
ΠΗΓΗ: αναστ γεω
Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό σύκα
1 κούπα του νες καφέ νερό
2 βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα σύκα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, εναλλάξ σε στρώσεις με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για μια νύχτα.
- Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Στο τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Απολαύστε το γλυκο πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή απλά σκέτο!
ΠΗΓΗ: αναστ γεω
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!