25 +1 Συμβουλές Μαγειρικής

25 + 1 χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής για να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο  αποτελεσματικοί στην κουζίνα.

25 + 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ


Ακολουθούν 25 + 1 χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής για να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο  αποτελεσματικοί στην κουζίνα.

  1. Μην ανακατεύετε υπερβολικά τα ζυμαρικά, ειδικά τα φρέσκα, για να μην γίνουν μαλακά και να διατηρήσουν την υφή τους.
  2. Για να διατηρήσετε τα φρέσκα βότανα (όπως ο μαϊντανός, ο δυόσμος και ο άνηθος) φρέσκα για περισσότερο καιρό, τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και καλύψτε τα με μια πλαστική σακούλα. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο και αλλάζετε το νερό κάθε δύο μέρες.
  3. Προσθέστε φρέσκα τα βότανα όπως βασιλικό, μαϊντανό και άνηθο στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και το άρωμά τους.
  4. Κόβετε τα λαχανικά σε ίσα κομμάτια για να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και να διατηρούν τη γεύση και την υφή τους.
  5. Για πιο τρυφερό κρέας, κόψτε το κόντρα στις ίνες. Αυτό διευκολύνει το μάσημα και αποτρέπει την σκληρότητα.
  6. Αποφύγετε το αλάτισμα του κρέατος πριν το σοτάρισμα, γιατί θα βγάλει υγρασία και το κρέας θα γίνει σκληρό και άγευστο.
  7. Για να κάνετε το κρέας πιο τρυφερό, μαρινάρετε το με λίγο γιαούρτι ή ξινόγαλα πριν το ψήσετε. Τα ένζυμα και τα οξέα στο γιαούρτι διασπούν τις πρωτεΐνες, καθιστώντας το κρέας πιο μαλακό και ζουμερό.
  8. Όξινα συστατικά όπως χυμός λεμονιού ή ξύδι μαλακώνουν το κρέας και προσθέτουν γεύση όταν μαρινάρετε.
  9. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά μετά το ψήσιμο, για να κρατήσει τους χυμούς του και να γίνει πιο ζουμερό.
  10. Για να διασφαλίσετε ότι το κρέας έχει ψηθεί σωστά, χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος. Αυτό βοηθά να αποφύγετε την υπερβολική ή την ανεπαρκή μαγειρική.
  11. Για να διατηρήσετε το κοτόπουλο ζουμερό και τρυφερό κατά το ψήσιμο, καλύψτε το με ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τις πρώτες 30 λεπτά του ψησίματος. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  12. Λίγη ζάχαρη ισορροπεί την οξύτητα της τομάτας και δίνει πιο πλούσια γεύση στις σάλτσες τομάτας.
  13. Το κρασί προσθέτει βάθος γεύσης στις σάλτσες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει κολλημένα κομμάτια από το τηγάνι.
  14. Αντί να προσθέτετε νερό, χρησιμοποιήστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών για περισσότερο άρωμα στα πιάτα σας.
  15. Ζεστάνετε τα μπαχαρικά και τα βότανα σε τηγάνι πριν τα χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το άρωμά τους.
  16. Προσθέστε μερικές σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού σε πιάτα με ψάρι ή σαλάτες για να ενισχύσετε τη γεύση τους.
  17. Όταν φτιάχνετε παστίτσιο, προσθέστε δύο κουταλιές μπεσαμέλ στα μακαρόνια πριν τα ανακατέψετε με τον κιμά και το τυρί στο ταψί. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει να δέσουν οι γεύσεις και να γίνει το παστίτσιο ακόμα πιο νόστιμο.
  18. Για να κάνετε τα ρεβίθια ή τη φασολάδα πιο πηχτά και χυλωμένα, πάρτε δύο κουταλιές από τα ήδη βρασμένα όσπρια, πολτοποιήστε τα και προσθέστε τα πίσω στην κατσαρόλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε μια πατάτα, να την πολτοποιήσετε και να την προσθέσετε στη σούπα.
  19. Για να ψήσετε τις πατάτες πιο γρήγορα, βράστε τις πρώτα για 5-7 λεπτά πριν τις βάλετε στο φούρνο. Η προ-βράση μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για το ψήσιμο και εξασφαλίζει ότι οι πατάτες θα είναι μαλακές και τραγανές.
  20. Για να μην δακρύζετε όταν καθαρίζετε και κόβετε κρεμμύδια, βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 15-30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Το κρύο μειώνει τις θειικές ενώσεις που απελευθερώνονται στον αέρα και προκαλούν δάκρυα.
  21. Οι ντομάτες δεν αντέχουν το κρύο. Αν τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο, χάνουν τη γεύση τους. Φυλάξτε τις σε θερμοκρασία δωματίου με το κοτσάνι προς τα κάτω για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.
  22. Ανακατεύετε πάντα από κάτω προς τα πάνω: Όταν προσθέτετε νέα υλικά σε ένα μείγμα, ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματώνονται ομοιόμορφα χωρίς να καταστρέφεται η υφή.
  23. Προθερμαίνετε το τηγάνι πριν προσθέσετε το λάδι ή το βούτυρο, για να επιτύχετε σωστό ψήσιμο και τραγανή επιφάνεια στο φαγητό σας.
  24. Όταν σοτάρετε ή τηγανίζετε, αφήστε χώρο μεταξύ των τροφίμων για να κυκλοφορεί σωστά η θερμότητα και να επιτευχθεί ομοιόμορφο ψήσιμο.
  25. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι όταν βράζετε νερό ή σούπες για να αυξήσετε τη θερμοκρασία και να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος.
  26. Ψιλοκόψτε μυρωδικά και μικρά λαχανικά γρήγορα και εύκολα με ένα ψαλίδι κουζίνας, αποφεύγοντας το κόψιμο των δαχτύλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget