
20 + 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Ακολουθούν 20 + 1 χρήσιμες συμβουλές Ζαχαροπλαστικής που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ζαχαροπλαστικές σας δεξιότητες, και να απολαύσετε ακόμα πιο νόστιμα γλυκά!
- Προθερμάνετε τον φούρνο: Πάντα προθερμαίνετε τον φούρνο πριν βάλετε μέσα τα γλυκά σας για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Χρησιμοποιήστε ζάχαρη άχνη στις μαρέγκες: Η ζάχαρη άχνη διαλύεται πιο εύκολα στις μαρέγκες και δημιουργεί πιο σταθερή υφή.
- Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου συχνά: Το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορεί να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και να αποτύχουν τα γλυκά σας.
- Ζυγίστε τα υλικά σας: Για μεγαλύτερη ακρίβεια και συνέπεια στα γλυκά σας, χρησιμοποιήστε ζυγαριά αντί για φλιτζάνια.
- Χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου: Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνεται καλύτερα στα μείγματα και βοηθάει στο φούσκωμα των κέικ.
- Κοσκινίστε τα στερεά υλικά: Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο για να αποφύγετε σβόλους και να έχετε πιο αέρινα γλυκά.
- Χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος: Στρώστε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος για να αποτρέψετε το κόλλημα των γλυκών και να διευκολύνετε τον καθαρισμό.
- Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου: Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνονται καλύτερα στα μείγματα και συμβάλλουν σε πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Ξύστε τα τοιχώματα του μπολ: Όταν ανακατεύετε το μείγμα, ξύστε τα τοιχώματα του μπολ για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα υλικά ενσωματώνονται ομοιόμορφα.
- Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε: Αν κόψετε τα κέικ ενώ είναι ακόμα ζεστά, μπορεί να διαλυθούν ή να κολλήσουν.
- Χρησιμοποιήστε μεμβράνη για να ξεχωρίσετε το μείγμα σε στρώσεις: Χρησιμοποιήστε μεμβράνη για να ξεχωρίσετε διαφορετικά χρώματα ή γεύσεις σε στρώσεις.
- Προσθέστε λίγο αλάτι στα γλυκά σας: Το αλάτι ενισχύει τη γεύση και ισορροπεί τη γλυκύτητα σε κέικ, μπισκότα και άλλα γλυκά.
- Ψύξτε τη ζύμη των μπισκότων πριν τα ψήσετε: Ψύξτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν ψήσετε τα μπισκότα για καλύτερο σχήμα και υφή.
- Χρησιμοποιήστε το σωστό είδος ζάχαρης: Η καστανή ζάχαρη προσθέτει υγρασία και καραμελένια γεύση, ενώ η λευκή ζάχαρη δίνει πιο τραγανή υφή.
- Ανακατέψτε απαλά τα μίγματα: Μην ανακατεύετε υπερβολικά τα μείγματα για κέικ ή μπισκότα, γιατί μπορεί να γίνουν σκληρά και πυκνά.
- Χρησιμοποιήστε το σύρμα για τέλεια μαρέγκα: Χρησιμοποιήστε σύρμα για να φτιάξετε μαρέγκα για πιο σταθερή υφή και καλύτερο φούσκωμα.
- Κάντε ζαχαρόπαστα μαλακή με λίγο γλυκερίνη: Αν η ζαχαρόπαστα σας είναι σκληρή, προσθέστε λίγη γλυκερίνη για να γίνει πιο εύπλαστη.
- Χρησιμοποιήστε παγωμένο νερό για ζύμες τάρτας: Το παγωμένο νερό βοηθά να διατηρηθεί η ζύμη δροσερή και τραγανή όταν ψήνεται.
- Προσθέστε αμύγδαλο ή βανίλια στις ζύμες για μπισκότα: Η βανίλια και το αμύγδαλο προσθέτουν υπέροχη γεύση στα μπισκότα και τα κάνει πιο αρωματικά.
- Αφήστε τα γλυκά να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε: Πάντα αφήνετε τα γλυκά να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλετε σε δοχείο ή τα τυλίξετε για να αποτρέψετε την υγρασία.
- Για να αποφύγετε το σβόλιασμα οποιασδήποτε κρέμας, ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι ή το κορν φλάουρ με ένα ποτήρι από το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, προσθέστε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα που έχει αρχίσει να ζεσταίνεται, ανακατεύοντας συνεχώς.