20 +1 Συμβουλές Ζαχαροπλαστικής

20 + 1 χρήσιμες συμβουλές Ζαχαροπλαστικής που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ζαχαροπλαστικές σας δεξιότητες, και να απολαύσετε νόστιμα γλυκά

20 + 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


Ακολουθούν 20 + 1 χρήσιμες συμβουλές Ζαχαροπλαστικής που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ζαχαροπλαστικές σας δεξιότητες, και να απολαύσετε ακόμα πιο νόστιμα γλυκά!


  1. Προθερμάνετε τον φούρνο: Πάντα προθερμαίνετε τον φούρνο πριν βάλετε μέσα τα γλυκά σας για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  2. Χρησιμοποιήστε ζάχαρη άχνη στις μαρέγκες: Η ζάχαρη άχνη διαλύεται πιο εύκολα στις μαρέγκες και δημιουργεί πιο σταθερή υφή.
  3. Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου συχνά: Το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορεί να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και να αποτύχουν τα γλυκά σας.
  4. Ζυγίστε τα υλικά σας: Για μεγαλύτερη ακρίβεια και συνέπεια στα γλυκά σας, χρησιμοποιήστε ζυγαριά αντί για φλιτζάνια.
  5. Χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου: Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνεται καλύτερα στα μείγματα και βοηθάει στο φούσκωμα των κέικ.
  6. Κοσκινίστε τα στερεά υλικά: Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο για να αποφύγετε σβόλους και να έχετε πιο αέρινα γλυκά.
  7. Χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος: Στρώστε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος για να αποτρέψετε το κόλλημα των γλυκών και να διευκολύνετε τον καθαρισμό.
  8. Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου: Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνονται καλύτερα στα μείγματα και συμβάλλουν σε πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.
  9. Ξύστε τα τοιχώματα του μπολ: Όταν ανακατεύετε το μείγμα, ξύστε τα τοιχώματα του μπολ για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα υλικά ενσωματώνονται ομοιόμορφα.
  10. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε: Αν κόψετε τα κέικ ενώ είναι ακόμα ζεστά, μπορεί να διαλυθούν ή να κολλήσουν.
  11. Χρησιμοποιήστε μεμβράνη για να ξεχωρίσετε το μείγμα σε στρώσεις: Χρησιμοποιήστε μεμβράνη για να ξεχωρίσετε διαφορετικά χρώματα ή γεύσεις σε στρώσεις.
  12. Προσθέστε λίγο αλάτι στα γλυκά σας: Το αλάτι ενισχύει τη γεύση και ισορροπεί τη γλυκύτητα σε κέικ, μπισκότα και άλλα γλυκά.
  13. Ψύξτε τη ζύμη των μπισκότων πριν τα ψήσετε: Ψύξτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν ψήσετε τα μπισκότα για καλύτερο σχήμα και υφή.
  14. Χρησιμοποιήστε το σωστό είδος ζάχαρης: Η καστανή ζάχαρη προσθέτει υγρασία και καραμελένια γεύση, ενώ η λευκή ζάχαρη δίνει πιο τραγανή υφή.
  15. Ανακατέψτε απαλά τα μίγματα: Μην ανακατεύετε υπερβολικά τα μείγματα για κέικ ή μπισκότα, γιατί μπορεί να γίνουν σκληρά και πυκνά.
  16. Χρησιμοποιήστε το σύρμα για τέλεια μαρέγκα: Χρησιμοποιήστε σύρμα για να φτιάξετε μαρέγκα για πιο σταθερή υφή και καλύτερο φούσκωμα.
  17. Κάντε ζαχαρόπαστα μαλακή με λίγο γλυκερίνη: Αν η ζαχαρόπαστα σας είναι σκληρή, προσθέστε λίγη γλυκερίνη για να γίνει πιο εύπλαστη.
  18. Χρησιμοποιήστε παγωμένο νερό για ζύμες τάρτας: Το παγωμένο νερό βοηθά να διατηρηθεί η ζύμη δροσερή και τραγανή όταν ψήνεται.
  19. Προσθέστε αμύγδαλο ή βανίλια στις ζύμες για μπισκότα: Η βανίλια και το αμύγδαλο προσθέτουν υπέροχη γεύση στα μπισκότα και τα κάνει πιο αρωματικά.
  20. Αφήστε τα γλυκά να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε: Πάντα αφήνετε τα γλυκά να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλετε σε δοχείο ή τα τυλίξετε για να αποτρέψετε την υγρασία.
  21. Για να αποφύγετε το σβόλιασμα οποιασδήποτε κρέμας, ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι ή το κορν φλάουρ με ένα ποτήρι από το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, προσθέστε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα που έχει αρχίσει να ζεσταίνεται, ανακατεύοντας συνεχώς.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget