Τούρτα Black Forest

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST


Μια κλασική και αγαπημένη Τούρτα που συνδυάζει τη σοκολάτα, την αφράτη σαντιγί και τα κεράσια, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γεύση.


Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 125 γρ αλεύρι Farin-up
  • 30 γρ κακάο

Για το σιρόπι:
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ νερό
  • 60 γρ μαύρο ρούμι ή Kirsch

Για τη σαντιγί:
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
  • 200 γρ κεράσια ή βύσσινα από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
  • 30 γρ μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος, σε ρολλά για το ντεκόρ


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμη, κρεμώδη υφή.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
  4. Καλύπτουμε ένα τσέρκι 24 εκ. ή ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Για το σιρόπι:
  1. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι ή το Kirsch. 
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαντιγί:
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Συναρμολόγηση της Τούρτας:
  1. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 2 ή 3 πάτους, ανάλογα με το ύψος του.
  2. Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο σε μια πιατέλα και τον σιροπιάζουμε καλά.
  3. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας πάνω στον σιροπιασμένο πάτο.
  4. Στη συνέχεια, απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και τοποθετούμε τα στραγγισμένα κεράσια ομοιόμορφα.
  5. Προσθέτουμε λίγη ακόμα σαντιγί πάνω από τα κεράσια και τοποθετούμε τον επόμενο πάτο από πάνω. 
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  7. Στο τέλος, καλύπτουμε ολόκληρη την τούρτα με σαντιγί, διακοσμούμε με κεράσια και ρολλά σοκολάτας.
  8. Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε, για να σταθεροποιηθεί και να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget