ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST
Μια κλασική και αγαπημένη Τούρτα που συνδυάζει τη σοκολάτα, την αφράτη σαντιγί και τα κεράσια, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γεύση.
Υλικά
Για το παντεσπάνι- 5 αυγά
- 125 γρ ζάχαρη
- 125 γρ αλεύρι Farin-up
- 30 γρ κακάο
Για το σιρόπι:
- 150 γρ ζάχαρη
- 150 γρ νερό
- 60 γρ μαύρο ρούμι ή Kirsch
Για τη σαντιγί:
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
- 200 γρ κεράσια ή βύσσινα από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
- 30 γρ μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο
- 150 γρ σοκολάτα γάλακτος, σε ρολλά για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμη, κρεμώδη υφή.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
- Καλύπτουμε ένα τσέρκι 24 εκ. ή ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι ή το Kirsch.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
- Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 2 ή 3 πάτους, ανάλογα με το ύψος του.
- Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο σε μια πιατέλα και τον σιροπιάζουμε καλά.
- Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας πάνω στον σιροπιασμένο πάτο.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και τοποθετούμε τα στραγγισμένα κεράσια ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε λίγη ακόμα σαντιγί πάνω από τα κεράσια και τοποθετούμε τον επόμενο πάτο από πάνω.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Στο τέλος, καλύπτουμε ολόκληρη την τούρτα με σαντιγί, διακοσμούμε με κεράσια και ρολλά σοκολάτας.
- Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε, για να σταθεροποιηθεί και να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!