Τούρτα Νουτέλα καταπληκτική

Τούρτα Πραλίνα του Ονείρου

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ


Μια λαχταριστή τούρτα γεμάτη σοκολάτα και πραλίνα, ιδανική για κάθε γιορτή ή ξεχωριστή περίσταση. Αυτή η τούρτα θα εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση της και την υπέροχη υφή της. 


Υλικά:

Για το Παντεσπάνι
  • 6 αυγά 
  • 150 γρ. ζάχαρη 
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ 
  • 3 κ.σ. κακάο 
  • 1 βανίλια 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά) 

Για τη Μους Πραλίνας
  • 3 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου Morfat 
  • 1 βαζάκι Νουτέλα (600 γρ.) ή καραμελωμένο ζαχαρούχο 
  • 1 βανίλια 

Για το Σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 βανίλια 
  • Χυμός μισού λεμονιού 

Για τη Γκανάζ Σοκολάτας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ 
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη 
  • 1 κ.σ. μέλι 


Εκτέλεση:

Για το Παντεσπάνι: 
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν (2-3 λεπτά). 
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο. 
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. 
  5. Ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών. 
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (26-28 εκ.) με λαδόκολλα χωρίς να την βουτυρώσουμε. 
  7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και χωρίζουμε σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι. 
Για τη Μους Πραλίνας: 
  1. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. 
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη Νουτέλα (ή το καραμελωμένο ζαχαρούχο) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. 
Για το Σιρόπι: 
  1. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Αφήνουμε να κρυώσει. 
Για τη Γκανάζ Σοκολάτας: 
  1. Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. 
  2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει (Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα).
Συναρμολόγηση: 
  1. Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε ένα τσέρκι 26-28 εκ. 
  2. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με πινέλο. 
  3. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μους. 
  4. Επαναλαμβάνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι και το άλλο 1/3 της κρέμας. 
  5. Τοποθετούμε τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να μισοπαγώσει. 
  6. Αφαιρούμε το τσέρκι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας, τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλάγια της τούρτας. 
  7. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. 
  8. Περιχύνουμε με τη γκανάζ και καλύπτουμε τα πλάγια της τούρτας. 

Απολαμβάνουμε αυτή την απίστευτα αφράτη και πεντανόστιμη τούρτα!

Τούρτα Πραλίνα του Ονείρου Τούρτα Πραλίνα του Ονείρου

ΠΗΓΗ: εκτέλεση Evi Danatzi, συνταγή Οι Λιχουδιές της Σόφης

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget