ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ
Μια λαχταριστή τούρτα γεμάτη σοκολάτα και πραλίνα, ιδανική για κάθε γιορτή ή ξεχωριστή περίσταση. Αυτή η τούρτα θα εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση της και την υπέροχη υφή της.
Υλικά:
Για το Παντεσπάνι- 6 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
Για τη Μους Πραλίνας
- 3 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου Morfat
- 1 βαζάκι Νουτέλα (600 γρ.) ή καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 1 βανίλια
Για το Σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- Χυμός μισού λεμονιού
Για τη Γκανάζ Σοκολάτας
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Για το Παντεσπάνι:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν (2-3 λεπτά).
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (26-28 εκ.) με λαδόκολλα χωρίς να την βουτυρώσουμε.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και χωρίζουμε σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τη Νουτέλα (ή το καραμελωμένο ζαχαρούχο) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει (Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα).
- Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε ένα τσέρκι 26-28 εκ.
- Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με πινέλο.
- Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μους.
- Επαναλαμβάνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι και το άλλο 1/3 της κρέμας.
- Τοποθετούμε τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να μισοπαγώσει.
- Αφαιρούμε το τσέρκι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας, τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλάγια της τούρτας.
- Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Περιχύνουμε με τη γκανάζ και καλύπτουμε τα πλάγια της τούρτας.
Απολαμβάνουμε αυτή την απίστευτα αφράτη και πεντανόστιμη τούρτα!
ΠΗΓΗ: εκτέλεση Evi Danatzi, συνταγή Οι Λιχουδιές της Σόφης
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!