ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ
Απίστευτα εύκολη και απολαυστική Τούρτα!!
Το αφράτο παντεσπάνι, το πλούσιο σιρόπι και η βελούδινη κρέμα σοκολάτας δημιουργούν μια τούρτα που θα σας κατακτήσει με τη γεύση και την απλότητά της!
Για το παντεσπάνι:
Για την κρέμα σοκολάτας:
Για τη διακόσμηση:
Για το παντεσπάνι:
Για την κρέμα σοκολάτας:
Το αφράτο παντεσπάνι, το πλούσιο σιρόπι και η βελούδινη κρέμα σοκολάτας δημιουργούν μια τούρτα που θα σας κατακτήσει με τη γεύση και την απλότητά της!
Υλικά:
Για το σιρόπι:- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
Για το παντεσπάνι:
- 6 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 ml σπορέλαιο
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 2 φακελάκια έτοιμη κρέμα σοκολάτας (μους)
Για τη διακόσμηση:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
- Τριμμένη σοκολάτα
- Φράουλες
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με 20 γρ. ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με 60 γρ. ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε 25 ml σπορέλαιο στο μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Ενσωματώνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά, και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
- Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για περίπου 15 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα μους σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασίατους.
Συναρμολόγηση και Διακόσμηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα.
- Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμας σοκολάτας.
- Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω, σιροπιάζουμε και πάλι, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια της τούρτας, διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και φρέσκες φράουλες.
- Αφήνουμε την τούρτα να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou