Τούρτα Σοκολάτας με Παντεσπάνι και Σαντιγί

Απίστευτα εύκολη και απολαυστική Τούρτα Σοκολάτας με Παντεσπάνι και Σαντιγί!!

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ


Απίστευτα εύκολη και απολαυστική Τούρτα!!
Το αφράτο παντεσπάνι, το πλούσιο σιρόπι και η βελούδινη κρέμα σοκολάτας δημιουργούν μια τούρτα που θα σας κατακτήσει με τη γεύση και την απλότητά της!


Υλικά:

Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 

Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά 
  • 80 γρ. ζάχαρη 
  • 80 ml σπορέλαιο 
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 βανίλια 

Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 2 φακελάκια έτοιμη κρέμα σοκολάτας (μους) 

Για τη διακόσμηση:
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 50 γρ. κακάο 
  • Τριμμένη σοκολάτα 
  • Φράουλες 


Εκτέλεση:

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Για το παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με 20 γρ. ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. 
  2. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με 60 γρ. ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. 
  3. Προσθέτουμε 25 ml σπορέλαιο στο μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. 
  5. Ενσωματώνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά, και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. 
  6. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  7. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για περίπου 15 λεπτά. 
  8. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Για την κρέμα σοκολάτας:
  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα μους σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασίατους.

Συναρμολόγηση και Διακόσμηση:
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα. 
  2. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμας σοκολάτας. 
  3. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω, σιροπιάζουμε και πάλι, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. 
  4. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει. 
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  6. Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια της τούρτας, διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και φρέσκες φράουλες. 
  7. Αφήνουμε την τούρτα να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν όλες οι γεύσεις. 

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget