Τυροκροκέτες λαχταριστές και εύκολες

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ


Ένα νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!


Υλικά:

  • 170 γρ. τυρί regato ή άλλο μαλακό τυρί, ψιλοτριμμένο 
  • 1 ασπράδι αυγού 
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ 
  • Λίγο αλεύρι (για αλεύρωμα) 
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα) 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το ψιλοτριμμένο τυρί, το ασπράδι και το κορν φλάουρ. 
  2. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος μπουκιάς. 
  4. Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες στο ψυγείο και τις αφήνουμε να σφίξουν για 2-3 ώρες. 
  5. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι. 
  6. Αλευρώνουμε ελαφρά τις τυροκροκέτες και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. 
  7. Αφαιρούμε τις τυροκροκέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. 
  8. Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες ζεστές. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget