ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ
Ένα νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά:
- 170 γρ. τυρί regato ή άλλο μαλακό τυρί, ψιλοτριμμένο
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- Λίγο αλεύρι (για αλεύρωμα)
- Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το ψιλοτριμμένο τυρί, το ασπράδι και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος μπουκιάς.
- Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες στο ψυγείο και τις αφήνουμε να σφίξουν για 2-3 ώρες.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι.
- Αλευρώνουμε ελαφρά τις τυροκροκέτες και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε τις τυροκροκέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες ζεστές.
Καλή απόλαυση!