Τυροπιτάκια αφράτα με Πιπεριά

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ


Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πραγματικά αφράτα και λιώνουν στο στόμα!
Η φέτα με την γλυκύτητα της πιπεριάς Φλωρίνης και την ένταση της πράσινης πιπεριάς δημιουργεί μια απολαυστική έκρηξη γεύσεων. 
Είναι τέλεια για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για μπουφέ!


Υλικά:

  • 3 αυγά 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο 
  • 1 κεσεδάκι γραβιέρα (τριμμένη) 
  • 400 γρ. φέτα (τριμμένη στο χέρι) 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε μικρά κομμάτια) 
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια) 
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση) 
  • Μισό κιλό φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το σπορέλαιο με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη φέτα, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. 
  3. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. 
  5. Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
  6. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  7. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό χτυπημένο για να αποκτήσουν όμορφο χρώμα κατά το ψήσιμο. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

Φτιάξτε τα είναι υπέροχα!!!!


Δημιουργός συνταγής: Σοφία Παπα

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget