ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ
Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πραγματικά αφράτα και λιώνουν στο στόμα!
Η φέτα με την γλυκύτητα της πιπεριάς Φλωρίνης και την ένταση της πράσινης πιπεριάς δημιουργεί μια απολαυστική έκρηξη γεύσεων.
Είναι τέλεια για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για μπουφέ!
Υλικά:
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γραβιέρα (τριμμένη)
- 400 γρ. φέτα (τριμμένη στο χέρι)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
- 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
- Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
- Μισό κιλό φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το σπορέλαιο με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη φέτα, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό χτυπημένο για να αποκτήσουν όμορφο χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!