ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ
Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα τυροπιτάκια με πλούσια γέμιση τυριών και απολαύστε τα μαζί με τους αγαπημένους σας στο σπίτι, στη δουλειά, στην παραλία και για όλες τις ώρες!
Για τη γέμιση:
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
Υλικά
Για τη ζύμη:- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- ¾ ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Αλεύρι όσο σηκώσει
Για τη γέμιση:
- Διάφορα τυριά της επιλογής σας (φέτα, γραβιέρα, κασέρι κ.λπ.)
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- Πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα τυριά, τα αυγά, το γιαούρτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Πλάθουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη (μεγέθους μεγάλου καρυδιού) και τις ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους.
- Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείνουμε τα τυροπιτάκια, πιέζοντας καλά τις άκρες για να σφραγίσουν.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!