ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά (200 γρ.)
- 1 κεσεδάκι από το άδειο γιαούρτι ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
- 200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 1 αυγό
- λευκό πιπέρι
Για την επάλειψη:
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ. φρέσκο γάλας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το αυγό και το λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε κύκλους με ένα ποτήρι ή κουπ-πατ.
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμισης στο κέντρο κάθε κύκλου, διπλώνουμε στη μέση για να σχηματίσουμε μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Laureta Pepa
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!