ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Τυροπιτάκια εύκολα και πεντανόστιμα με τραγανή ζύμη που αγκαλιάζει την πλούσια γέμιση τυριού φέτας!
Ετοιμάστε τα για το σχολείο, το γραφείο ή το τραπέζι σας και απολαύστε τη μοναδική τους γεύση!
Υλικά
Για τη ζύμη:- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- ⅓ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200-250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Ρίγανη, κατά βούληση (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το ηλιέλαιο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό· αν είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη φέτα με το αυγό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη για επιπλέον άρωμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε κάθε μέρος σε λεπτό φύλλο.
- Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
- Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν καλά, εξασφαλίζοντας ότι η γέμιση δεν θα βγει κατά το ψήσιμο.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο χτυπημένο αυγό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!