ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ
Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα και παραμένουν τραγανά ακόμα και όταν κρυώσουν.
Μια εύκολη και οικονομική συνταγή με λίγα υλικά που θα λατρέψετε!
Για τη γέμιση:
Για την επικάλυψη:
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki
Υλικά
Για τη ζύμη:- 300 γρ. ελαφρύ λάδι
- 300 γρ. χλιαρό γάλα
- 760 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τριμμένη
- 1 αυγό
- λίγο πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 κρόκος αυγού
- λίγο νερό
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα, το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη φέτα, το ρεγκάτο, το κεφαλοτύρι, το αυγό και λίγο πιπέρι.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, και το ανοίγουμε με το χέρι μας πάνω στον πάγκο.
- Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και κλείνουμε το πιτάκι πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγιστεί καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, αραιώνουμε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ρόδινο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!