Τυροπιτάκια με Τραγανή Ζύμη

Τραγανά πιτάκια με πλούσια γέμιση τυριών

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ


Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα και παραμένουν τραγανά ακόμα και όταν κρυώσουν. 
Μια εύκολη και οικονομική συνταγή με λίγα υλικά που θα λατρέψετε!


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 300 γρ. ελαφρύ λάδι 
  • 300 γρ. χλιαρό γάλα 
  • 760 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κ.γ. αλάτι 

Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
  • 100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο 
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τριμμένη 
  • 1 αυγό 
  • λίγο πιπέρι 

Για την επικάλυψη:
  • 1 κρόκος αυγού 
  • λίγο νερό 
  • σουσάμι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα, το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. 
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη φέτα, το ρεγκάτο, το κεφαλοτύρι, το αυγό και λίγο πιπέρι. 
  5. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, και το ανοίγουμε με το χέρι μας πάνω στον πάγκο. 
  6. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και κλείνουμε το πιτάκι πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγιστεί καλά. 
  7. Σε ένα μικρό μπολ, αραιώνουμε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό. 
  8. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  9. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ρόδινο χρώμα. 


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget