Βερίκοκο Γλυκό του Κουταλιού

ΒΕΡΊΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά:

  • 25 μέτρια αγουρωπά βερίκοκα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλάκια κρεμόριο (κρεμοτάρταρο)
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Μισό ποτήρι νερό


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα βερίκοκα με μαχαιράκι.
  2. Κρατάμε το φρούτο σταθερά και με μια βελόνα πλεξίματος ή ένα κατσαβίδι σπρώχνουμε προσεκτικά το κουκούτσι προς τα πάνω για να το αφαιρέσουμε.
  3. Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα 4 ποτήρια νερό, τα 2 κουταλάκια κρεμόριο και το χυμό των 2 λεμονιών.
  4. Βάζουμε τα βερίκοκα στο μείγμα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
  5. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μισό ποτήρι νερό.
  6. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  7. Ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  9. Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε τα βερίκοκα για λίγο.
  10. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει καλά.
  11. Μόλις το γλυκό κρυώσει, το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget