ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 25 μέτρια αγουρωπά βερίκοκα
- 4 ποτήρια νερό
- 2 κουταλάκια κρεμόριο (κρεμοτάρταρο)
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Μισό ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε προσεκτικά τα βερίκοκα με μαχαιράκι.
- Κρατάμε το φρούτο σταθερά και με μια βελόνα πλεξίματος ή ένα κατσαβίδι σπρώχνουμε προσεκτικά το κουκούτσι προς τα πάνω για να το αφαιρέσουμε.
- Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα 4 ποτήρια νερό, τα 2 κουταλάκια κρεμόριο και το χυμό των 2 λεμονιών.
- Βάζουμε τα βερίκοκα στο μείγμα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μισό ποτήρι νερό.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε τα βερίκοκα για λίγο.
- Αφήνουμε το γλυκό να δέσει καλά.
- Μόλις το γλυκό κρυώσει, το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!