Βερίκοκο Γλυκό του Κουταλιού

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά

  • 25 βερίκοκα 
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη 
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 2 βανίλιες 
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζα 
  • Αμύγδαλα (προαιρετικά, ψημένα) 
  • Ασβέστης (υγρός) 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξεφλουδίζουμε. 
  2. Σε μια λεκάνη με ασβέστη υγρό και νερό, αφήνουμε τον ασβέστη να καθίσει και χρησιμοποιούμε το νερό που ανεβαίνει στην επιφάνεια. 
  3. Βάζουμε τα βερίκοκα στο νερό με τον ασβέστη και τα αφήνουμε για 3 ώρες. 
  4. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό. 
  5. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει, δημιουργώντας το σιρόπι. 
  6. Προσθέτουμε τα βερίκοκα στο σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά.
  7. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει όλη τη νύχτα. 
  8. Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το μείγμα προσθέτοντας την αρμπαρόριζα. 
  9. Μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τη γλυκόζη, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. 
  10. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα οποία έχουμε προηγουμένως ψήσει ελαφρώς στο φούρνο. 
  11. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 


ΠΗΓΗ: αναστ γεω 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget