ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Νόστιμο υπέροχο φαγητό χωρίς περιττά λάδια!
Υλικά
- 5 χοιρινές πανσέτες
- 5 χοιρινά μπριζολάκια
- 4-5 μεγάλες πατάτες
- αλάτι, κατά προτίμηση
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τις πανσέτες και τα μπριζολάκια.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και λευκό κρασί.
- Ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος με τη μαρινάδα.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κρέατα .
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Όσο ψήνονται τα κρέατα, κόβουμε τις πατάτες όπως για τηγάνισμα και τις αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη πάπρικα για επιπλέον γεύση.
- Μόλις τα κρέατα πάρουν χρώμα, τα γυρίζουμε και απλώνουμε από πάνω τις πατάτες.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές και το κρέας να ψηθεί πλήρως.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο με φρέσκια σαλάτα!
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!