Χοιρινές Πανσέτες και Μπριζολάκια με Πατάτες στη λαδόκολλα σαν τηγανητές

Χοιρινές Πανσέτες και Μπριζολάκια με Πατάτες στον Φούρνο

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ


Νόστιμο υπέροχο φαγητό χωρίς περιττά λάδια!


Υλικά

  • 5 χοιρινές πανσέτες
  • 5 χοιρινά μπριζολάκια
  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • αλάτι, κατά προτίμηση
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τις πανσέτες και τα μπριζολάκια. 
  3. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και λευκό κρασί. 
  4. Ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος με τη μαρινάδα.
  5. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κρέατα .
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  7. Όσο ψήνονται τα κρέατα, κόβουμε τις πατάτες όπως για τηγάνισμα και τις αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη πάπρικα για επιπλέον γεύση.
  8. Μόλις τα κρέατα πάρουν χρώμα, τα γυρίζουμε και απλώνουμε από πάνω τις πατάτες.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές και το κρέας να ψηθεί πλήρως.
  10. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο με φρέσκια σαλάτα!

Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget