ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Νόστιμη και ζουμερή Χοιρινή Τηγανιά με Χρωματιστές Πιπεριές που συνδυάζεται άψογα με μια παγωμένη μπύρα.
Είτε το απολαύσουμε ως κύριο γεύμα είτε ως μεζέ, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας με τα αρώματα και τη γεύση του.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μπουκίτσες
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
- Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις μπουκίτσες από το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε το κρέας με το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να απορροφηθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε ξανά για να καλυφθούν ομοιόμορφα οι μπουκίτσες χοιρινού με τα καρυκεύματα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, καλυμμένο, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει τις γεύσεις του κρασιού και των μπαχαρικών.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να διατηρούν ακόμα το χρώμα και την τραγανότητά τους.
- Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!