ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ
Μια πεντανόστιμη τηγανιά για να την απολαύσετε με καλή παρέα και κρασάκι!
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό κρέας, ανάμεικτο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό πράσα, λεπτοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Πιπέρι κόκκινο
- Ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- Μπούκοβο (κατά προτίμηση)
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα, τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, καθώς και με ρίγανη.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να αρχίσει να ροδίζει.
- Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!
- Μόλις το κρέας αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα πράσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το κρέας για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο για πικάντικη γεύση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να δώσουμε μια δροσερή και ξινούτσικη νότα στο φαγητό.
- Σερβίρουμε την πρασοτηγανιά ζεστή, συνοδεύοντάς την με φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Καλή μας όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!