Χοιρινή Πρασοτηγανιά

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ


Μια πεντανόστιμη τηγανιά για να την απολαύσετε με καλή παρέα και κρασάκι!


Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας, ανάμεικτο, κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 κιλό πράσα, λεπτοκομμένα 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι μαύρο 
  • Πιπέρι κόκκινο 
  • Ρίγανη 
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 
  • Μπούκοβο (κατά προτίμηση) 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 


Εκτέλεση

  1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα, τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, καθώς και με ρίγανη. 
  2. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί. 
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να αρχίσει να ροδίζει. 
  4. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!
  5. Μόλις το κρέας αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα πράσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  6. Σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το κρέας για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να ενσωματωθούν οι γεύσεις. 
  7. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο για πικάντικη γεύση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να δώσουμε μια δροσερή και ξινούτσικη νότα στο φαγητό. 
  8. Σερβίρουμε την πρασοτηγανιά ζεστή, συνοδεύοντάς την με φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι λευκό κρασί. 

Καλή μας όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget