ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα πεντανόστιμο και ζουμερό πιάτο, ιδανικό για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή γιορτινή περίσταση. Το χοιρινό κότσι ψήνεται αργά στο φούρνο μαζί με πατάτες, σκόρδο, μουστάρδα και μυρωδικά, αποδίδοντας ένα γεύμα γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά
- 3 χοιρινά κότσια
- Πατάτες, κομμένες κυδωνάτες (όσες χρειάζονται για να γεμίσουν το ταψί)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1,5 - 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετούμε τα κότσια και γύρω τους προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες.
- Πασπαλίζουμε το κρέας και τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι.
- Σκορπίζουμε τις φέτες σκόρδου στο ταψί και απλώνουμε τη μουστάρδα ομοιόμορφα πάνω στο κρέας.
- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου για να δώσουν το άρωμά τους στο φαγητό.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το νερό στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 240°C.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το φαγητό να ροδίσει καλά.
- Ενδιάμεσα, γυρίζουμε το κότσι και τις πατάτες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Όταν το κρέας είναι μαλακό και έχει πάρει όμορφο χρώμα, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Καλή μας όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: Villi Pasxalia Dimitrova
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!