Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο φούρνο

Ζουμερό Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο φούρνο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα πεντανόστιμο και ζουμερό πιάτο, ιδανικό για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή γιορτινή περίσταση. Το χοιρινό κότσι ψήνεται αργά στο φούρνο μαζί με πατάτες, σκόρδο, μουστάρδα και μυρωδικά, αποδίδοντας ένα γεύμα γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.


Υλικά

  • 3 χοιρινά κότσια
  • Πατάτες, κομμένες κυδωνάτες (όσες χρειάζονται για να γεμίσουν το ταψί) 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες 
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο 
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1,5 - 2 ποτήρια νερό 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετούμε τα κότσια και γύρω τους προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες. 
  2. Πασπαλίζουμε το κρέας και τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι. 
  3. Σκορπίζουμε τις φέτες σκόρδου στο ταψί και απλώνουμε τη μουστάρδα ομοιόμορφα πάνω στο κρέας.
  4. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου για να δώσουν το άρωμά τους στο φαγητό. 
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το νερό στο ταψί. 
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C  για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. 
  7. Μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 240°C. 
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το φαγητό να ροδίσει καλά.
  9. Ενδιάμεσα, γυρίζουμε το κότσι και τις πατάτες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. 
  10. Όταν το κρέας είναι μαλακό και έχει πάρει όμορφο χρώμα, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 

Καλή μας όρεξη!

Ζουμερό Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο φούρνο Ζουμερό Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο φούρνο Ζουμερό Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο φούρνο Ζουμερό Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στο φούρνο 

Δημιουργός συνταγής: Villi Pasxalia Dimitrova

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget