Χοιρινό Λεμονάτο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό, σπάλα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • Λευκό κρασί για το σβήσιμο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Λίγο νισεστέ για να πήξει η σάλτσα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  4. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε νερό, ώστε να σκεπαστεί το κρέας, και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
  6. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  7. Προς το τέλος του μαγειρέματος, διαλύουμε τον νισεστέ στον χυμό λεμονιού και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε το χοιρινό λεμονάτο με ρυζάκι και απολαμβάνουμε.


Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget