ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό, σπάλα
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- Λευκό κρασί για το σβήσιμο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Λίγο νισεστέ για να πήξει η σάλτσα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε νερό, ώστε να σκεπαστεί το κρέας, και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος, διαλύουμε τον νισεστέ στον χυμό λεμονιού και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το χοιρινό λεμονάτο με ρυζάκι και απολαμβάνουμε.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω