ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Υλικά
- 1 χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια
- 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. της σούπας ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Νερό (περίπου όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε νερό, περίπου όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό, και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι.
- Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά, περίπου 10-15 λεπτά.
ΠΗΓΗ: αναστ γεω