Χταποδάκι και Καλαμαράκια με Κριθαράκι

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


Υλικά

  • 1 χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. της σούπας ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Νερό (περίπου όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό)


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε νερό, περίπου όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό, και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  5. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι.
  6. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά, περίπου 10-15 λεπτά.


ΠΗΓΗ: αναστ γεω

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget