Ζαμπονοκασερόπιτα Πανεύκολη

Ζαμπονοκασερόπιτα Πανεύκολη και τραγανή

ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ


Αυτή η ζαμπονοκασερόπιτα είναι μια νόστιμη επιλογή για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για κυρίως γεύμα. 
Το φύλλο κρούστας γίνεται τραγανό και η γέμιση με ζαμπόν και κασέρι είναι πλούσια και γευστική.


Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζαμπόν
  • 300 γρ. κασέρι
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
  4. Τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας στο ταψί και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
  5. Στο τρίτο φύλλο, προσθέτουμε μια στρώση κασέρι και ζαμπόν.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας φύλλα και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  7. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.
  8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την πίτα.
  9. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C, μέχρι η πίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στο βίντεο που ακολουθεί


Ζαμπονοκασερόπιτα Πανεύκολη και τραγανήΖαμπονοκασερόπιτα Πανεύκολη και τραγανή


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget