ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ
Αυτή η ζαμπονοκασερόπιτα είναι μια νόστιμη επιλογή για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για κυρίως γεύμα.
Το φύλλο κρούστας γίνεται τραγανό και η γέμιση με ζαμπόν και κασέρι είναι πλούσια και γευστική.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στο βίντεο που ακολουθεί
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 300 γρ. ζαμπόν
- 300 γρ. κασέρι
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας στο ταψί και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
- Στο τρίτο φύλλο, προσθέτουμε μια στρώση κασέρι και ζαμπόν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας φύλλα και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την πίτα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C, μέχρι η πίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη στο βίντεο που ακολουθεί
ΠΗΓΗ: εκτέλεση Μαμαδιστικες συνταγες της Αργυρως Π, συνταγή Dimitris Michailidis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!