ΑΡΑΠΙΝΑ: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
Για το Κέικ (για πυρέξ 25X22)
Για το Γλάσο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 130 γρ. γάλα εβαπορέ, Νουνού
- 130 γρ. καυτό νερό
- 2,5 κ.σ. κακάο
- βανιλετα
- 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα
- μια τσιμπά αλάτι
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το Γλάσο
- 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος η κουβερτούρα
- 2 κοφτές κ.σ. βούτυρο η Βιτάμ
- 1 κοφτό κ.γ. μέλι
- 3 σταγόνες ηλιέλαιο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να γίνει το γλάσο.
Αν χρειαστεί βάζουμε για δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε Μπεν Μαρί.
Το γλάσο το ρίχνουμε καυτό πάνω στο χλιαρό γλυκό.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Το γλάσο το ρίχνουμε καυτό πάνω στο χλιαρό γλυκό.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!