Αραπίνα: Σοκολατένιο Κέικ σαν Σοκολατόπιτα

ΑΡΑΠΙΝΑ: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΑΡΑΠΙΝΑ: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά 

Για το Κέικ (για πυρέξ 25X22)
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 130 γρ. γάλα εβαπορέ, Νουνού
  • 130 γρ. καυτό νερό
  • 2,5 κ.σ. κακάο
  • βανιλετα
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • μια τσιμπά αλάτι
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις, για 30 έως 35 λεπτά.


Για το Γλάσο
  • 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος η κουβερτούρα
  • 2 κοφτές κ.σ. βούτυρο η Βιτάμ
  • 1 κοφτό κ.γ. μέλι
  • 3 σταγόνες ηλιέλαιο
 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. 
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να γίνει το γλάσο. 
Αν χρειαστεί βάζουμε για δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε Μπεν Μαρί.
Το γλάσο το ρίχνουμε καυτό πάνω στο χλιαρό γλυκό.


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget