Αρνίσια Παϊδάκια ψητά στο φούρνο

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ας ετοιμάσουμε αρνίσια παϊδάκια ψητά στον φούρνο, απλά μα πεντανόστιμα!


Υλικά:

  • 4 αρνίσια παϊδάκια 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι 
  • Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε 
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το ξερό δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 
  3. Αλείφουμε καλά τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να πάει παντού. 
  4. Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις. 
  5. Βάζουμε τα μαριναρισμένα παϊδάκια σε ένα ταψί σε μία στρώση. 
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (αναλόγως το φούρνο).
  7. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε λίγο ακόμα.
  8. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστούν. 
  9. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού για να δώσουμε μια φρέσκια γεύση. 

Σημειώσεις:

  • Συνοδεύστε τα με ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας. 
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τα βότανα και τα μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα σας.


Δημιουργός συνταγής: Cook around the world

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget