ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ας ετοιμάσουμε αρνίσια παϊδάκια ψητά στον φούρνο, απλά μα πεντανόστιμα!
Υλικά:
- 4 αρνίσια παϊδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το ξερό δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αλείφουμε καλά τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις.
- Βάζουμε τα μαριναρισμένα παϊδάκια σε ένα ταψί σε μία στρώση.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (αναλόγως το φούρνο).
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού για να δώσουμε μια φρέσκια γεύση.
Σημειώσεις:
- Συνοδεύστε τα με ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
- Μπορείτε να προσαρμόσετε τα βότανα και τα μπαχαρικά σύμφωνα με τα γούστα σας.
Δημιουργός συνταγής: Cook around the world