Ατομικές Πάστες Σοκολατίνες σε μπολάκια

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ


Αγαπημένη μου συνταγή που άλλες φορές το έκανα σε πυρέξ και άλλοτε σε τούρτα. 


Υλικά

Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • Χυμός από ½ λεμόνι

Για το παντεσπάνι:
  • 5 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο

Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 βανίλια

Για το γλάσο:
  • 1 κουβερτούρα
  • Λίγο εβαπορέ


Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3 λεπτά.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν .
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Για την κρέμα:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο κακάο, το κορν φλάουρ και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Για το γλάσο:
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι κουβερτούρα με λίγο εβαπορέ, σε χαμηλή φωτιά. 
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί και προσθέτουμε σιγά σιγά εβαπορέ μέχρι να γίνει ρευστή και να μην κολλάει στον πάτο. 
  3. Το γλάσο δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε πολύ πηχτό, για να κάτσει πάνω στο γλυκό.

Για την συναρμολόγηση:
  1. Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα το παντεσπάνι και τοποθετούμε τους δίσκους στον πάτο των μπολ.
  2. Αλείφουμε με ένα πινέλο σιρόπι, ρίχνουμε κουταλιές από τη ζεστή κρέμα και από πάνω στρώνουμε το γλάσο. 
  3. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μισή ώρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τρούφα και βάζουμε κερασάκι από γλυκό του κουταλιού.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget