ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ
Αγαπημένη μου συνταγή που άλλες φορές το έκανα σε πυρέξ και άλλοτε σε τούρτα.
Υλικά
Για το σιρόπι:- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- Χυμός από ½ λεμόνι
Για το παντεσπάνι:
- 5 αυγά
- 130 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 30 γρ. κακάο
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 1 βανίλια
Για το γλάσο:
- 1 κουβερτούρα
- Λίγο εβαπορέ
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν .
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο κακάο, το κορν φλάουρ και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι κουβερτούρα με λίγο εβαπορέ, σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί και προσθέτουμε σιγά σιγά εβαπορέ μέχρι να γίνει ρευστή και να μην κολλάει στον πάτο.
- Το γλάσο δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε πολύ πηχτό, για να κάτσει πάνω στο γλυκό.
- Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα το παντεσπάνι και τοποθετούμε τους δίσκους στον πάτο των μπολ.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο σιρόπι, ρίχνουμε κουταλιές από τη ζεστή κρέμα και από πάνω στρώνουμε το γλάσο.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μισή ώρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τρούφα και βάζουμε κερασάκι από γλυκό του κουταλιού.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο
Ακολουθήστε μας στο Google News!