Κέικ με Ελαιόλαδο, Πορτοκάλι και Τρούφα Σοκολάτας Γάλακτος

Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού με Σοκολάτα και Ελαιόλαδο

ΚΕΪΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού και πλούσια γεύση σοκολάτας γάλακτος. 
Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, είναι εύκολο στην παρασκευή και γεμάτο αρώματα που θα γοητεύσουν κάθε λάτρη των γλυκών.


Υλικά

  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή κρυσταλλική ζάχαρη στην ίδια ποσότητα)
  • 3 μεσαία αυγά
  • 180 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 180 γρ. φρέσκο γάλα
  • 430 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας γάλακτος


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  2. Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. 
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να αρωματιστεί το μείγμα.
  6. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την τρούφα.
  7. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μη χαθεί ο αέρας από το μείγμα.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ.
  9. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε το κέικ στα 50-55 λεπτά με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
  10. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού με Σοκολάτα και Ελαιόλαδο

Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget