CHEESECAKE BUENO
Αυτό το απολαυστικό cheesecake συνδυάζει τη βελούδινη υφή της κρέμας τυριού με τη γλυκιά σοκολάτα και την τραγανή γκοφρέτα των Kinder Bueno. Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό γλυκό που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Για τη βάση:- 2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας (400 γρ.)
- 3-4 κ.σ. Βιτάμ soft
Για την κρέμα:
- 600 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 7 πακέτα μπάρες Kinder Bueno
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 240 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε τη βάση με ένα κουτάλι, πιέζοντάς την καλά, και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το λεμόνι μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τα 6 από τα 7 πακέτα Kinder Bueno.
- Καθώς λιώνουν, η σοκολάτα θα διαχωριστεί από τη γκοφρέτα. Σπάμε τις γκοφρέτες με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας-γκοφρέτας.
- Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Για τη γκανάς, βάζουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.
- Αφήνουμε τη γκανάς να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε το γλυκό.
- Κόβουμε τις δύο υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno σε κομματάκια και γαρνίρουμε το cheesecake. Το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza, Συνταγή Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou