Δαμάσκηνο Γλυκό του Κουταλιού

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Αυτή η συνταγή είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικά νόστιμο και αρωματικό!!


Υλικά

  • 2 κιλά δαμάσκηνα
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 7 φύλλα αρμπαρόριζας, δεμένα με κλωστή
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 μέτριο ποτήρι νερό


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε αφαιρώντας τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα. 
  2. Πλένουμε καλά τα φρούτα, διατηρώντας τη φλούδα τους.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε στρώσεις. Καλύπτουμε κάθε στρώση με ζάχαρη, προσθέτοντας σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το νερό.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. 
  5. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.
  6. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα, ώστε να διατηρήσουμε το σιρόπι μας καθαρό.
  7. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να δώσουμε άρωμα στο γλυκό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με την ένταση της φωτιάς και την ποσότητα του υγρού.
  8. Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού για να βοηθήσει στο δέσιμο του σιροπιού και να προσθέσει μια ευχάριστη οξύτητα στο γλυκό.
  9. Όταν το σιρόπι έχει δέσει και έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  10. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  11. Φυλάμε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. 

Το γλυκό του κουταλιού με δαμάσκηνα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!


Δημιουργός συνταγής: Stavroula Orgasli

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget