ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Αυτή η συνταγή είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικά νόστιμο και αρωματικό!!
Το γλυκό του κουταλιού με δαμάσκηνα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Υλικά
- 2 κιλά δαμάσκηνα
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 7 φύλλα αρμπαρόριζας, δεμένα με κλωστή
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 μέτριο ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε αφαιρώντας τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.
- Πλένουμε καλά τα φρούτα, διατηρώντας τη φλούδα τους.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε στρώσεις. Καλύπτουμε κάθε στρώση με ζάχαρη, προσθέτοντας σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το νερό.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα, ώστε να διατηρήσουμε το σιρόπι μας καθαρό.
- Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να δώσουμε άρωμα στο γλυκό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με την ένταση της φωτιάς και την ποσότητα του υγρού.
- Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού για να βοηθήσει στο δέσιμο του σιροπιού και να προσθέσει μια ευχάριστη οξύτητα στο γλυκό.
- Όταν το σιρόπι έχει δέσει και έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Φυλάμε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Δημιουργός συνταγής: Stavroula Orgasli
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!