Κεφτεδάκια με Κόκκινη Σάλτσα και Μακαρόνια

Κεφτεδάκια με Μακαρόνια και Κόκκινη Σαλτσα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Τα αφράτα κεφτεδάκια, πλούσια σε αρώματα δυόσμου και μαϊντανού, δένουν τέλεια με την πλούσια κόκκινη σάλτσα από ντομάτα και αρωματικά μπαχαρικά. Σερβίρονται ιδανικά πάνω σε μακαρόνια και αποτελούν το απόλυτο comfort food για την οικογένεια και τους φίλους. Μια γευστική απόλαυση που δεν θα μπορούσε να είναι πιο ονειρεμένη!


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 - 3 φέτες ψωμί (ψίχα), μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη του κιμά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • λίγη κανέλα
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών ή νοστιμιάς
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για τη μακαρονάδα
  • 500 γρ. μακαρόνια της επιλογής μας (ιδανικά σπαγγέτι ή πέννες)
  • Αλάτι για το βράσιμο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο σκόρδο, την ψίχα ψωμιού που έχουμε μουλιάσει και στύψει καλά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. 
  2. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά από έξω. 
  4. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  5. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. 
  6. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την πρέζα ζάχαρη, την πάπρικα και την κανέλα. 
  8. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον κύβο νοστιμιάς. 
  9. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
  10. Όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  11. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  12. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο για έξτρα γεύση.
  13. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πάνω από τη μακαρονάδα και απολαμβάνουμε το υπέροχο πιάτο μας!


Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget