Κεφτέδες Σπέσιαλ

Τραγανοί Σπέσιαλ Κεφτέδες

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ


Τραγανοί απέξω, αφράτοι και ζουμεροί από μέσα, συνοδεύστε αυτούς τους κεφτέδες με πατάτες τηγανητές και σαλάτα και απολαύστε το τέλειο γεύμα!


Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο, μισό βοδινό - χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 4 πατάτες, τριμμένες και στραγγισμένες 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 2 αυγά 
  • 4 μουλιασμένες χοντρές φέτες ψωμί ή 8 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • ρίγανη 
  • Ξερός δυόσμος 
  • Κανέλα (προαιρετικά) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις τριμμένες και καλά στραγγισμένες πατάτες. 
  2. Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ψωμί ή τη φρυγανιά, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και αν θέλουμε λίγη κανέλα για επιπλέον άρωμα. 
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. 
  4. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει τις γεύσεις να "δέσουν" και το μείγμα να σφίξει. 
  5. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο επιθυμητό μέγεθος. 
  6. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές. 
  7. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι. 

Καλή μας όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Natasa Theodosiou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget