ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ
Τραγανοί απέξω, αφράτοι και ζουμεροί από μέσα, συνοδεύστε αυτούς τους κεφτέδες με πατάτες τηγανητές και σαλάτα και απολαύστε το τέλειο γεύμα!
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο, μισό βοδινό - χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 πατάτες, τριμμένες και στραγγισμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 4 μουλιασμένες χοντρές φέτες ψωμί ή 8 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ρίγανη
- Ξερός δυόσμος
- Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις τριμμένες και καλά στραγγισμένες πατάτες.
- Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ψωμί ή τη φρυγανιά, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και αν θέλουμε λίγη κανέλα για επιπλέον άρωμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει τις γεύσεις να "δέσουν" και το μείγμα να σφίξει.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες στο επιθυμητό μέγεθος.
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές.
- Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι.
Καλή μας όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: Natasa Theodosiou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!