ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ
Η γεύση του δεν περιγράφεται!
Υλικά:
- 1300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας νουά ή κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες. (Εγώ το έκοψα με ηλεκτρικό μαχαίρι).
- 1/2 φλυτζάνι περίπου αλεύρι.
- Ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι ξύδι από κρασί.
- 1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μια - μια φέτα την ταμπονάρουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, την περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες φέτες κρέατος.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις φέτες περίπου 3´ από κάθε πλευρά. Αν οι φέτες μας είναι αρκετές αλλάζουμε το λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί.
- Μεταφέρουμε το λάδι που τηγανίσαμε το κρέας σε βαθιά κατσαρόλα, και τηγανίζουμε ελαφρά χωρίς να πάρει χρώμα το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μισό μαϊντανό.
- Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό.
- Βάζουμε τις φέτες μοσχάρι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό ή καλύτερα ζωμό κρέατος μέχρι να μισό σκεπαστεί το κρέας.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας.
- Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Εμείς το συνοδεύσαμε με πουρέ.
Ακολουθήστε μας στο Google News!