Κερκυραϊκό Μοσχάρι Σοφρίτο

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ


Η γεύση του δεν περιγράφεται!


Υλικά:

  • 1300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας νουά ή κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες. (Εγώ το έκοψα με ηλεκτρικό μαχαίρι).
  • 1/2 φλυτζάνι περίπου αλεύρι.
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι ξύδι από κρασί.
  • 1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι.


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Μια - μια φέτα την ταμπονάρουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, την περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες φέτες κρέατος.
  4. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  5. Τηγανίζουμε τις φέτες περίπου 3´ από κάθε πλευρά. Αν οι φέτες μας είναι αρκετές αλλάζουμε το λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί. 
  6. Μεταφέρουμε το λάδι που τηγανίσαμε το κρέας σε βαθιά κατσαρόλα, και τηγανίζουμε ελαφρά χωρίς να πάρει χρώμα το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μισό μαϊντανό.
  7. Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό.
  9. Βάζουμε τις φέτες μοσχάρι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό ή καλύτερα ζωμό κρέατος μέχρι να μισό σκεπαστεί το κρέας.
  10. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας. 
  11. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  12. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Εμείς το συνοδεύσαμε με πουρέ.


Δημιουργός συνταγής: Αννα Πολιτη, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget