Κολοκυθοκεφτέδες με Φέτα

Τραγανοί και νόστιμοι Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ


Ένας υπέροχος μεζές που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. 
Μπορούν εύκολα να γίνουν νηστίσιμοι με μικρές αλλαγές!


Υλικά:

  • 5-6 κολοκυθάκια 
  • 1 μεγάλη πατάτα 
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • Φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος) 
  • Άνηθος (ψιλοκομμένος) 
  • 300 γρ. φέτα 
  • 1-2 αυγά 
  • 2-3 κουταλιές φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • Πιπέρι 
  • Αλάτι 
  • Αλεύρι, αυγό και φρυγανιά (για το πανάρισμα) 
  • Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα) 


Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. 
  2. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. 
  3. Στίβουμε καλά τα κολοκυθάκια και την πατάτα με τα χέρια μας, ώστε να απομακρύνουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται. 
  4. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά, το πιπέρι και το αλεύρι. 
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  6. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπαλίτσες ή πλακέ σχήματα, ανάλογα με την προτίμησή μας. 
  7. Περνάμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, ώστε να τους πανάρουμε. 
  8. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  9. Βγάζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι. 

Σημειώσεις:

  • Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να ψήσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο αντί να τους τηγανίσουμε. 
  • Για τη νηστίσιμη εκδοχή, αφαιρούμε τη φέτα και τα αυγά από τη συνταγή και προσαρμόζουμε την υφή του μείγματος με λίγο επιπλέον αλεύρι. 

Τραγανοί και νόστιμοι Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Δημιουργός συνταγής: Αργυρώ Καπετάνου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget