ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Ένας υπέροχος μεζές που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Μπορούν εύκολα να γίνουν νηστίσιμοι με μικρές αλλαγές!
Δημιουργός συνταγής: Αργυρώ Καπετάνου
Υλικά:
- 5-6 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος)
- Άνηθος (ψιλοκομμένος)
- 300 γρ. φέτα
- 1-2 αυγά
- 2-3 κουταλιές φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Αλεύρι, αυγό και φρυγανιά (για το πανάρισμα)
- Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στίβουμε καλά τα κολοκυθάκια και την πατάτα με τα χέρια μας, ώστε να απομακρύνουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά, το πιπέρι και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπαλίτσες ή πλακέ σχήματα, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Περνάμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, ώστε να τους πανάρουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι.
Σημειώσεις:
- Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να ψήσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο αντί να τους τηγανίσουμε.
- Για τη νηστίσιμη εκδοχή, αφαιρούμε τη φέτα και τα αυγά από τη συνταγή και προσαρμόζουμε την υφή του μείγματος με λίγο επιπλέον αλεύρι.
Δημιουργός συνταγής: Αργυρώ Καπετάνου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!