Κουλουράκια με άρωμα Λεμονιού και Βανίλιας

Αφράτα Κουλουράκια με Άρωμα Λεμονιού και Βανίλιας

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Το ξύσμα λεμονιού και οι βανίλιες χαρίζουν σε αυτά τα κουλουράκια μοναδικό άρωμα, ενώ το γιαούρτι τα κάνει ιδιαίτερα αφράτα και μαλακά.


Υλικά (για περίπου 120 κομμάτια)

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 330 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα για το άλειμμα  


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, μαζί με το ξύσμα λεμονιού. 
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο λάδι για να διευκολύνουμε το πλάσιμο.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα κουλουριών με λαδωμένα χέρια, καθώς μπορεί να κολλάει ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα ή νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια για να πάρουν ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμα. Ελέγχουμε στο ενδιάμεσο το φούρνο για να μην καούνε.

Δημιουργός συνταγής: Georgios Nikoleta Spathis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget