Κουλουράκια Γιαουρτιού

Μια απλή, αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για κουλουράκια γιαουρτιού που θα λατρέψετε!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Μια απλή, αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε!
Με πλούσια γεύση και τραγανή υφή είναι τέλεια για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. 


Υλικά

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 & 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλες κούπες ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 & 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι για το άλειμμα
  • Σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά, για άρωμα και διακόσμηση)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  3. Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι για να μας βοηθήσει στο πλάσιμο των κουλουριών.
  4. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μικρά κουλουράκια, δίνοντάς τους το σχήμα που επιθυμούμε.
  5. Αλείφουμε τα κουλουράκια με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα στο ψήσιμο και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι για έξτρα άρωμα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα. 
  7. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.
  8. Μόλις τα κουλουράκια ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσουμε.


Δημιουργός συνταγής: Μαρια Θεοδωρακη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget