ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Αυτό το κλασικό πιάτο είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή για να υποδεχτείς τους φίλους σου.
Υλικά:
- 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 4 - 5 ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- λίγο γαρίφαλα
- Ζεστό νερό
- Χοντρά μακαρόνια
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.
- Ενδιάμεσα προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Αλάτιζουμε λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και σερβίρουμε με το κοκκινιστό μοσχαράκι!
Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη
Ακολουθήστε μας στο Google News!