Μοσχαράκι Κοκκινιστό με χοντρά Μακαρόνια

Μοσχάρι Κοκκινιστό με χοντρά Μακαρόνια

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Αυτό το κλασικό πιάτο είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή για να υποδεχτείς τους φίλους σου.


Υλικά:

  • 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 - 2  σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 4 - 5 ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • λίγο γαρίφαλα
  • Ζεστό νερό
  • Χοντρά μακαρόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
  5. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.
  6. Ενδιάμεσα προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
  7. Αλάτιζουμε λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος.
  8. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  9. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και σερβίρουμε με το κοκκινιστό μοσχαράκι!


Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget