Μοσχαράκι Λεμονάτο με Ρύζι στο φούρνο

Μοσχαράκι Λεμονάτο με Αφράτο Ρύζι στον Φούρνο

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Πεντανόστιμο, τρυφερό και αρωματικό μοσχαράκι με πλούσια λεμονάτη σάλτσα που δένει τέλεια με το αφράτο ρύζι!
Αυτό το φαγητό θα κερδίσει τις εντυπώσεις!


Υλικά

Για το μοσχαράκι:
  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • λίγο κουρκουμά
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

Για το ρύζι:
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κύβος ζωμού κότας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά, και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και τους κόκκους μπαχάρι. 
  4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα 2 ποτήρια νερό.
  5. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. 
  6. Μετά τον χρόνο μαγειρέματος, ανοίγουμε προσεκτικά τη χύτρα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό για να δέσει η σάλτσα. 
  7. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και δοκιμάζουμε. 
  8. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού για να δώσουμε ένταση στη γεύση.
  9. Για το ρύζι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  10. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις 3 κούπες νερό, τον κύβο ζωμού κότας, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού. 
  11. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά, ώστε να ζεσταθεί καλά το νερό.
  12. Προσθέτουμε το ρύζι στο ταψί και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  13. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να χυλώσει το ρύζι.
  14. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με το ρυζάκι και περιχύνουμε με την πλούσια λεμονάτη σάλτσα του. 


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget