Μοσχαράκι με Πατάτες Λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Μοσχάρι με Πατάτες Λαδορίγανη στην κατσαρόλα

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Υπέροχο, πεντανόστιμο μοσχαράκι για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας!
Το μαγείρεμα του κρέατος αργά στην κατσαρόλα και το ψήσιμο των πατατών στο φούρνο διασφαλίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά τρυφερό και νόστιμο.


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Ρίγανη
  • Νερό (αρκετό για να καλύψει το κρέας)
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • Λίγο έξτρα ελαιόλαδο για τις πατάτες


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αυτό βοηθά να «θωρακίσουμε» το κρέας και να κρατήσει όλους τους χυμούς του.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αρκετή ρίγανη. 
  3. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος με τα καρυκεύματα.
  4. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το κρέας. 
  5. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μοσχαράκι να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να είναι τρυφερό.
  6. Κατά τη διάρκεια που μαγειρεύεται το κρέας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  7. Σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις πατάτες, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  8. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να συνεχίσει να μαγειρεύεται μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό και να μείνει με το λάδι του.
  9. Προσθέτουμε τις ψημένες πατάτες στο μοσχαράκι και μαγειρεύουμε μαζί για 10 λεπτά πριν σβήσουμε, έτσι ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις του κρέατος και των καρυκευμάτων.
  10. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τις πατάτες ζεστό, φροντίζοντας να προσθέσουμε από πάνω λίγη έξτρα ρίγανη για περισσότερη γεύση.

Σημείωση: 

  • Το κλειδί για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι να αφήσουμε το κρέας να μαγειρευτεί αργά και να πιει όλο το νερό του, έτσι ώστε να μείνει μόνο με το λάδι του για πλούσια γεύση.

Καλή όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Yannis Kaloyeropoulos John Callas

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget