ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
- 50 γρ. πετιμέζι
- 100 γρ. νερό
- 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 15 γρ. κονιάκ
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
- καφέ, ελληνικό
- γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει το μείγμα. Δεν θέλουμε να ανακατέψουμε πολύ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι 10 εκ. και ενώνουμε τις άκρες για να σχηματίσουμε τα μουστοκούλουρα.
- Μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Εύη εύη, συνταγή Άκης Πετρετζίκης
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!