Μουστοκούλουρα

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Υλικά

  • 50 γρ. πετιμέζι
  • 100 γρ. νερό
  • 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 15 γρ. κονιάκ
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα
  • καφέ, ελληνικό
  • γάλα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει το μείγμα. Δεν θέλουμε να ανακατέψουμε πολύ.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι 10 εκ. και ενώνουμε τις άκρες για να σχηματίσουμε τα μουστοκούλουρα.
  7. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Δημιουργός συνταγής: Εύη εύη, συνταγή Άκης Πετρετζίκης

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget